WEGWIJS BIJ RTC

Hierbij leggen wij jullie de leefregels en inschrijvingsmodaliteiten uit die van toepassing zijn bij Ruisbroekse Tennisclub vzw (RTC). 

1.  Clubreglement

A. De tennisterreinen zijn uitsluitend toegankelijk voor de leden van RTC. De openingsuren zijn van 9u00 tot 23u00 in de zomer en in de winter volgens de uren bepaald in het digitaal reserveringssysteem. 

B. Een persoon kan slecht als lid ingeschreven zijn na het betalen van zijn lidgeld (inclusief bijdrage aan Tennis Vlaanderen). 

C. De prijs voor het uitnodigen van niet-leden bedraagt 5 euro. Het is enkel mogelijk om mensen uit te nodigen tijdens het zomerseizoen. Deze invitaties dienen op voorhand aangevraagd te worden via mail naar Inge Lanckriet (i-lanckriet@telenet.be). 

D. Tenniskledij en tennisschoenen voor gemalen baksteen zijn verplicht. Tennissen in bloot bovenlijf is uitdrukkelijk verboden. 

E. Vijf minuten voor het einde van je tennisuur stop je met tennissen om het terrein met het net te slepen. Indien het droog weer is, is sproeien na het slepen, verplicht. Dit is essentieel voor het behoud van de goede staat van de terreinen. 

F. Tussen de terreinen 3 en 4 bevindt zich het schakelbord voor de lichtinstallatie. De speler die het terrein als laatste verlaat doet het licht uit. 

G. Het bestuur en het personeel van de RTC zijn bevoegd om in bepaalde (weers)omstandigheden één of meerdere terreinen onbespeelbaar te verklaren. In geval van regen, moeten de leden uit eigen beweging de terreinen verlaten. Een te vochtig terrein kan je in een kwartier omploegen en het duurt weken om het te herstellen.

Indien de terreinen buiten onbespeelbaar zijn en de overdekte gravelterreinen vrij zijn, kan je daar een uur tennisssen. Voor verdere informatie zie punt 2 hoe kunt u zich inschrijven.

Desgevallend moet aanvaard worden om in dubbel te spelen zodat iedereen kan tennissen. 

H. In geval van interclub, tornooi of lessen kunnen de terreinen door het bestuur worden voorbehouden. Deze voorrang geldt ook in de overdekking.

I. Uit respect voor de accomodatie vragen we uw tennisschoenen uit te doen vooraleer u de kleedkamers en de cafetaria betreedt.

J. Tennislessen kunnen enkel gegeven worden door trainers van de tennisschool (Chip & Charge Tennis Academy vzw). De tennisschool is een aparte organisatie die de tennislessen verzorgt op de terreinen van RTC. 

K. Alle leden van RTC zijn via Tennis Vlaanderen verzekerd tegen lichamelijk letsel ten gevolge van tennisongevallen.

In geval van een letsel opgelopen tijdens het tennissen, dien je het aangifteformulier, beschikbaar op onze website, in te vullen en door te sturen naar het secretariaat.

2. Hoe kunt u zich inschrijven?

Reservatie van de terreinen gebeurt via www.tennisvlaanderen.be, deze link vindt u ook op onze website.

In de zomer beschikt u over 2 lopende reservaties, in de winter slechts 1. Na afloop van elk gespeeld uur kan opnieuw ingeschreven worden. 

De reservatie dient tijdig geannuleerd te worden indien men niet kan spelen.

Indien de terreinen buiten onbespeelbaar zijn en de overdekte gravelterreinen vrij zijn, kan je daar een uur tennissen.

In dat geval moet je jouw naam en voornaam, de club (RTC) en het uur duidelijk inschrijven op het roos formulier van de gemeente aan ons kastje aan de kleedkamers.

Let wel:

       - hier kan niet op voorhand gereserveerd worden;

       - er mag slechts 1 uur gereserveerd worden, ook indien men dubbel speelt. Indien je reeds een uur hebt            gespeeld, hebben de spelers van het volgende uur voorrang;

       - het kan gebeuren dat privé personen of een andere club deze terreinen van de gemeente hebben                      afgehuurd. In dit geval krijgen zij voorrang. Hetzelfde geldt voor interclub, tornooi en lessen.

Door zijn/haar toetreding tot RTC verklaart het lid zich akkoord met dit reglement. 

Bij niet-naleving van dit reglement kan het bestuur gepaste maatregelen nemen.

Het bestuur wenst jullie veel tennisplezier!

Clubadres: Wandelingstraat 52, 1601 Ruisbroek

e-mailadres RTC: bestuur.rtc@gmail.com

Secretariaat: Stijn Streuvelslaan 10, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

e-mailadres secretariaat: i-lanckriet@telenet.be

Website: www.rtctennis.be

Sponsors

argenta.png
MAKRO_SPL_nieuw.png
Schermafbeelding 2017-08-21 om 19.26.28.